Descărcare AquaCAD - Canalizare 2018 + SP

Vă oferim un singur kit de instalare pentru ambele programe de proiectare. Fişierul de instalare conţine programul Canalizare şi AquaCAD.

  DESCĂRCARE: AquaCAD Canalizare 2018 + SP9 Setup
(Compatibil cu orice tip AutoCAD 2010...2020 [32 si 64 bit])

  DESCĂRCARE: Service Pack 9
Dacă aveți deja instalat programul AquaCAD Canalizare 2018 pe calculator, atunci este de ajuns instalarea acestui service pack și nu este necesară instalarea totală a programului.)

  DESCĂRCARE: Driver Cheia Hardware - Windows
Descărcare opțională: dacă Windows nu recunoaște automat cheia hardware, atunci este recomandată instalarea acestui driver.

 • Q. Noutati in Service Pack 6, 7 si 8

  CANALIZARE:

  1. Imbunatatiri

  AQUACAD:

  1. Imbunatatiri
 • Q. Noutati in Service Pack 5

  CANALIZARE:

  1. Puteti adauga date teren si din curbe de nivel (Polyline cu Elevation). Porniti functia "Date Teren", selectati conducta, apoi apasati butonul "Reactualizare" si bifati optiunea "Preluare cote din curbe de nivel" si selectati layer-ul curbelor de nivel. Toate curbele de nivel trebuie sa fie pe un singur layer!
  2. Puteti interpola o a treia cota intre doua curbe de nivel (Polyline cu Elevation).
  3. Puteti defini o linie de teren intre doua curbe de nivel (Polyline cu Elevation).  
  4. S-a adaugat optiunea "Margine text" la "Inscriere date camin" in "Setari Canalizare". Cu aceasta optiune puteti seta distanta horizontala si verticala intre text si chenar.

   

  AQUACAD:

  1. Puteti dimensiona o retea de apa. Programul AquaCAD foloseste modulul EPANET 2.00.12 pentru dimensionarea retelei de apa.
  2. Puteti adauga date teren si din curbe de nivel (Polyline cu Elevation). Porniti functia "Date Teren", selectati conducta, apoi apasati butonul "Reactualizare" si bifati optiunea "Preluare cote din curbe de nivel" si selectati layer-ul curbelor de nivel. Toate curbele de nivel trebuie sa fie pe un singur layer!
  3. Puteti interpola o a treia cota intre doua curbe de nivel (Polyline cu Elevation).
  4. Puteti defini o linie de teren intre doua curbe de nivel (Polyline cu Elevation).  
  5. S-au eliminat functiile "Inserare Armatura Automata", "Inserare Armatura Manuala" si "Inserare Camin". Aceste functii sunt inlocuite cu o singura functie: "Echipamente Retea".
  6. Cu functia "Echipamente Retea" puteti insera "Rezervor Apa", "Sursa Apa" sau "Statie De Pompare". Acestea sunt importante in cazul in care doriti sa dimensionati reteaua.
 • Q. Noutăţi în versiunea 2018

  CANALIZARE:

  1. A fost produs un fisier .EXE pentru setarea automata a programului Canalizare pentru utilizare in AutoCAD. Acest fisier este pornit automat dupa instalarea programului Canalizare. Fisierul poate fi pornit si ulterior din folderul "C:\Program Files\Pecta\Common\Setare Automata AquaCAD Canalizare.exe".
  2. A fost adaugata retea pluviala in programul Canalizare. Ideea este aceeas ca si in cazul canalului gravitational dar obiectele sunt asezate pe diferite layer-e "PECTA-PL-...".
  3. A fost adaugat racord pluvial in programul Canalizare .
  4. A fost adaugata retea vacuum in programul Canalizare. Cand definiti o conducta vacuum, puteti selecta tipul liftului (Deschis, Iseki deschis, Inchis) pentru autoproiectare profil longitudinal.
  5. A fost adaugat racord vacuum in programul Canalizare .
  6. La definire racord canalizare a fost adaugata o optiune bifabila "Preluare/Reactualizare date teren". Daca bifati aceasta optiune, programul va reactualiza automat si datele teren la racorduri. De exemplu, daca doriti sa redefiniti toate racordurile deja definite anterior dar nu doriti ca datele teren sa fie redefinite, atunci trebuie debifata aceasta optiune.
  7. A fost adaugata functia Definire conducta in locul functiilor Definire canal gravitational si Definire conducta sub presiune. Cu aceasta functie puteti defini o conducta gravitationala, sub presiune, pluviala sau vacuum.
  8. Cand modificati un profil longitudinal, programul va inscrie racordurile cu alte conducte (nu racorduri), la fiecare modificare efectuata. In versiunea anterioara au fost inscrise numai cu detaliere racordurile cu alte conducte (nu racorduri).
  9. Cand inscrieti pante, date conducta in planul de situatie, textele vor avea automat un Background Mask. 
  10. S-au modificat functiile Inserare nod si Modificare nod .
  11. Cand desenati un profil longitudinal, conducta gravitationala si in punctul in care se intersecteaza cu o alta conducta gravitationala ce nu are vertex (camin fix), programul va insera automat un vertex pe conducta (polyline).
  12. S-a modificat "Desenare conform profil vechi" in functia Desenare profil . Daca lungimea conductei nu s-a schimbat, doar cotele si selectati desenare conform profil vechi, programul va mentine adancimile modificate anterior si astfel va fi redesenat profilul longitudinal.
  13. A fost adaugat optiunea "Salveaza datele la toate conductele similare din desen deja definite anterior" la functia Definire conducta . Daca bifati aceasta optiune si apasati butonul Accepta va aparea fereastra de dialog conform Figura 4. Toate datele bifate din dialog vor fi transferate la toate conductele similare.  
  14. In functia Modificare profil longitudinal  a fost introdusa o optiune noua Desenare traseu conducta. Cu aceasta optiune puteti redesena traseul conductei in profil longitudinal.
  15. S-a adaugat functia Definire retea . Cu aceasta functie puteti defini si modifica o anumita retea cu care puteti lucra.
  16. S-a adaugat functia Dimensionare retea si Dimensionare statie de pompare.

   

  AQUACAD:

  1. A fost produsun fisier .EXE pentru setarea automata a programului Canalizare pentru utilizare in AutoCAD. Acest fisier este pornit automat dupa instalarea programului Canalizare. Fisierul poate fi pornit si ulterior din folderul "C:\Program Files\Pecta\Common\Setare Automata AquaCAD Canalizare.exe".
  2. La definire bransament apa a fost adaugata o optiune bifabila "Preluare/Reactualizare date teren". Daca bifati aceasta optiune, programul va reactualiza automat si datele teren la bransamente. De exemplu, daca doriti sa redefiniti toate bransamentele deja definite anterior dar nu doriti ca datele teren sa fie redefinite, atunci trebuie debifata aceasta optiune.
  3. Cand modificati un profil longitudinal, programul va inscrie racordurile cu alte conducte (nu bransamente), la fiecare modificare efectuata. In versiunea anterioara au fost inscrise numai cu detaliere racordurile cu alte conducte (nu bransamente).
  4. Cand inscrieti armaturile, camine armaturi, date conducta in planul de situatie, textele vor avea automat un Background Mask.
  5. S-au modificat functiile Inserare nod si Modificare nod .
  6. S-a modificat "Desenare conform profil vechi" in functia Desenare profil . Daca lungimea conductei nu s-a schimbat, doar cotele si selectati desenare conform profil vechi, programul va mentine adancimile modificate anterior si astfel va fi redesenat profilul longitudinal.
  7. A fost adaugat optiunea "Salveaza datele la toate conductele similare din desen deja definite anterior" la functia Definire conducta . Daca bifati aceasta optiune si apasati butonul Accepta va aparea fereastra de dialog conform Figura 4. Toate datele bifate din dialog vor fi transferate la toate conductele similare.
  8. In functia Modificare profil longitudinal  a fost introdusa o optiune noua Desenare traseu conducta. Cu aceasta optiune puteti redesena traseul conductei in profil longitudinal.
  9. S-a adaugat functia Definire retea . Cu aceasta functie puteti defini si modifica o anumita retea cu care puteti lucra.
 • Q. Instalare şi setare HELP

  Cerinţe sistem de operare şi AutoCAD:

  Sisteme de operare necesare (compatibile): 
  Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8 / 10 (32 şi 64 bit)

  Versiuni AutoCAD necesare (compatibile): 
  AutoCAD/AutoCAD Civil 3D/AutoCAD Map 3D - 2010-2019

  Important: Vă atragem atenția asupra faptului că AutoCAD LT nu suportă încărcarea fişierelor LSP/VLX, astfel programele de proiectare AquaCAD și Canalizare nu sunt compatibile cu această versiune și nu vor funcționa sub AutoCAD LT.

  Urmaţi paşii următori:

  1. Instalaţi fişierul “AquaCAD Canalizare Setup.exe” pe calculatorul pe care va fi utilizat programul.
  2. După instalare apare următoarea fereastră de dialog "Setare automată AquaCAD și Canalizare pentru utilizare in AutoCAD".

   După setare automată puteți porni AutoCAD-ul pentru utilizarea programelor AquaCAD și Canalizare fără a efectua setări suplimentare în AutoCAD.
  3. Doar în cazul în care a eșuat setarea automată, trebuie să efectuați setarea manuală: Porniți programul AutoCAD, introduceți comanda „appload”, încărcați fișierul „SetareCanalizare.VLX” din mapa “C:\Program Files\Pecta\Canalizare\”, respectiv fişierul “SetareAquaCAD.VLX” din mapa “C:\Program Files\Pecta\AquaCAD\”.